keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Blogissa hiljaiseloa...


Tätä postausta päivitetty/ muokattu. Blogissa ollut hiljaiseloa ja tullee olemaan tulevinakin vuosina, mutta ehkä tässä vielä joskus uudelleen aktivoidutaan ... 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitit tuolla aikaisemmin siitä, ettei Muhammed ollut synnitön. En nyt löydä sitä kirjoitusta, mutta oikeassa olet; se on suhteellisen uusi, ihan väärä kuvitelma. Mitään isompiin synteihin Hän ei tosin syyllistynyt.
Olet varmaan keskustellut joidenkin miehensä vuoksi kääntyneiden suomalaisten naisten kanssa, ei ne tiedä mitään.

Hep_puli kirjoitti...

Kiitos kommentista, arvon Anonyymi!
Kirjoitushan on täällä:
http://taivasjamaa.blogspot.com/2007/10/myytti-synnittmst-muhammadista.html

Käsitykseni mukaan tuon synnittömyyden kannalla olleet naiset (kylläkin) eivät sopineet kuvaukseesi, tiesivät paljon islamista ja olivat luullakseni ns hyviä ja uskontoaan harjoittavia muslimeita.

Käsitys tuntuu olevan lisäksi heitä laajemmalle levinnyt. Esim islamia markkinoiva sivu islamopas (http://www.islamopas.net/perustietoa/muslimin_usko_ja_velvollisuudet) sanoo:
"Vaikka Koraani viittaa profeettojen synteihin (poikkeuksena Jeesus), muslimit yleensä ajattelevat Jumalan profeettojen olleen synnittömiä. Kuinka voisikaan syntinen opastaa toista syntistä?"

"Koska yleisesti ajatellaan profeettojen olleen synnittömiä, Aadamista sanotaan ettei hän tehnyt syntiä, vaan hän vain 'hylkäsi korkeamman tien'."

"Muhammedia pidetään täydellisenä ja synnittömänä ihmisenä, jonka jättämää esimerkkiä tulisi seurata kaikessa: syömisessä, hiusten ja parran hoidossa, avioliittokysymyksissä sekä oikeanlaisessa suhtautumistavassa vaimoon, ystäviin ja vihollisiin. Mallia tulisi myös ottaa rukouselämässä, hallintokysymyksissä ja sodassa."

Sodasta puheen ollen, ja siitä kun sanoit ettei Muhammad syyllistynyt mihinkään 'isompiin synteihin' - herättikö tuo seuraavan linkin teksti mitään ajatuksia, vai noinko sopii sotia onnistuen silti välttämään isomman synnin teon?

http://taivasjamaa.blogspot.com/2007/09/profeetan-pime-puoli.html