torstai 12. heinäkuuta 2007

Ulos kaapista

Tavalla tai toisella homoseksuaalisuus pysyy otsikoissa. Sen myötäilemistä ja hyväksymistä pidetään edistyksellisenä ja toivottavana. Suhtautumisesta homoseksuaalisuuteen on tullut suvaitsevaisuuden mittari.

Eräs suvaitsevaisten vaikeasti suvaitsema, vaiettu joukko on entiset homoseksuaalit ja he, jotka kamppailevat homoseksuaalisen taipumuksensa kanssa. Esimerkiksi suomalaiseen seksuaalisen eheytymisen mahdollisuutta esillä pitävään Aslan ry:n suhtaudutaan mediassa tavallisesti torjuvan epäluuloisesti. Usein kuultu väite on myös se, että homoseksuaalisuudesta ns. "parantuneet" eivät todellisuudesa missään vaiheessa ole olleet homoseksuaaleja.

Puolen vuoden sisällä Amerikassa kaksi tunnettua julkihomoa, Charlene Cothran ja Michael Glatze, on "tullut ulos kaapista". Tällaiseen kaapista ulostulemiseen suhtaudutuaan kuitenkin huomattavasti epäilevämmin ja torjuvammin. Eipä ole Suomessakaan asiasta paljon huudeltu.

Charlene Cothran on ollut mustille homoille ja lesboille suunnatun 13-vuotiaan Venus -aikakausilehden perustaja ja päätoimittaja. Hän on ollut puhujana mm. New York City Gay Pride -tapahtumassa, ja kehottanut tuhansia ihmisiä tulemaan ulos kaapista.

Hän koki muutoksen, josta hän kirjoittaa: "Mutta nyt minun täytyy jälleen tulla ulos kaapista. Olen hiljattain kokenut muutoksen voiman, kun antauduin Jeesuksen Kristuksne opetuksille. Jumalan sanaan uskovana hyväksyn täysin, niinkuin aina olen tiennyt, että samaa sukupuolta olevien suhteet eivät ole sitä mitä Jumala on meille tarkoittanut."

Hänen tarinansa voi lukea osoitteessa http://www.venusmagazine.org/cover_story.html


Michael Glatze taas tuli tietoiseksi homoseksuaalisesta taipumuksestaan 14 vuoden ikäisenä. 20-vuotiaana hän tunnusti asian julkisesti, ja tuli perustamansa Young Gay America -aikakausilehden päätoimittajaksi 22-vuotiaana. Tämän jälkeen hänelle myönnettiin lukuisia tunnustuspalkintoja, kuten suuren homoseksuaalien oikeuksia ajavan Equality Forum myöntämä National Role Model Award. Myös hän oli suosittu puhuja gay-foorumeilla (ks. esim. Kennedy School Newsin juttu).

Sittemmin hänkin kertoo radikaalista muutoksesta elämässään ja siitä, kuinka hän vasta nyt kokee löytäneensä todellisen itsensä.

Hänen tarinansa löytyy täältä:

http://www.worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=56487


Vihje: Uusi Tie -lehti

Ei kommentteja: