tiistai 15. toukokuuta 2007

Elämän tarkoituksesta

Olen tuuminut, että meillä on tämä elämä aikaa selvitellä miksi olemme täällä. Kukaan ei tiedä kuinka paljon tuota elämää on enää jäljellä. Oletkos sinä, tätä lukemaan eksynyt surffailija, koskaan pohdiksellut mikä on elämäsi tarkoitus?

Minä ajattelin etsiä ja löytää sen, mikä on totta, ja sitten tehdä johtopäätökset tämän mukaan.

Minulle kävi niin, että maailmankaikkauden Luoja, tämän suuren näytelmän Kirjoittaja löysikin minut. "Kateuteen asti hän halajaa henkeä, jonka hän on pannut meihin asumaan." (Jaak.4:5). Minut hän sai kiinni, ja on nyt sinunkin kannoillasi. Hän nimittäin "tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden." (1.Tim.2:4).

Tuntemaan totuuden? Mikä on totuus? Tämän maapallon pinnalla on kävellyt mies, joka sanoi olevansa totuus. Hän, Jeesus sanoi "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani." (Joh.14:6). Juuri tästä syystä Kaikkivaltias Jumala, Isä, tahtoo että tulisimme tuntemaan Jeesuksen.

Kuinka hänet voi tuntea, hänhän eli 2000 vuotta sitten? Silminnäkijäkertomukset hänen teoistaan ja sanoistaan voisivat olla kova sana. Se meillä on Raamatussa. Esim. Luukas kirjoittaa, että "sen mukaan kuin meille ovat kertoneet ne, jotka alusta alkaen olivat silminnäkijöitä ja joista tuli sanan palvelijoita, olen nyt minäkin, otettuani alusta asti kaikesta tarkan selon, päättänyt kirjoittaa yhtenäisen esityksen jotta oppisit tuntemaan, kuinka varmat ne asiat ovat, jotka sinulle on opetettu." (Luuk.1:2-4). Jeesuksen teloituksessa paikalla ollut Johannes kirjoittaa: "Se, joka tämän näki, on todistanut siitä, jotta tekin uskoisitte. Hänen todistuksensa on luotettava, ja hän tietää puhuvansa totta." (Joh.19:35). Narnia-sarjan kirjoittanut kirjallisuuden professori C.S. Lewis - entinen älykköateisti, josta tuli kristitty - sanoi tuntevansa myytit kuin omat taskunsa ja että Raamattu on kaikkea muuta kuin myytti.

Mitä Raamattu sitten opettaa? Siihen suosittelen tutustumaan itse, alkaen Uudesta testamentista, esim. Luukkaan tai Johanneksen evankeliumista. Kirjoitanpa kuitenkin lyhyesti tiivistelmän siitä minkä minä arvioin keskeisimmäksi.

Jumala loi maailman. Ihmiset, sinutkin, hän loi omaksi kuvakseen! Sitten katsoi kaikkea luomaansa ja totesi että se on sangen hyvää. (1.Moos.1:31).

Sitten ihminen lankesi syntiin ja turmeli Jumalan luomistyön. Hän, sinä ja minä, emme suostuneet sille paikalle, jonka Jumala oli meille tarkoittanut. (1.Moos.3). Siksi maailmassa on kärsimystä, siksi sinäkin olet joskus rauhaton, onneton ja epätoivoinen. Me olemme itse syypäitä tähän. Olemme kaikki tehneet syntiä ja siten Jumalan kirkkautta vailla. (Room.3:23). Emme voi mitenkään puolustaa itseämme. "Sentähden sinä, oi ihminen, et voi millään itseäsi puolustaa, olitpa kuka hyvänsä, joka tuomitset. Sillä mistä toista tuomitset, siihen sinä itsesi syypääksi tuomitset, koska sinä, joka tuomitset, teet samoja tekoja. -- Halveksitko sinä Jumalan suurta hyvyyttä, kärsivällisyyttä ja pitkämielisyyttä? Etkö ymmärrä, että Jumalan hyvyys johtaa sinut kääntymiseen? Mutta sinä olet kova etkä sisimmässäsi tahdo kääntyä." (Room.2:1-5) .

Jumala tuomitsee vääryyden, hänestä ei ole ok, että vahvempi sortaa heikompaa. Paha tulee saamaan palkkansa, me kaikki sen ansaitsemme, synnin palkan, joka on kuolema, kadotus, iankaikkinen ero Jumalasta. (Room.6:23).

Mutta, kuten sanottu, Jumala "tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat", siksi Jeesus tuli maailmaan. Hän otti tuon synnin palkan kantaakseen ja kuoli meidän puolestamme. "Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme" (Room.6:23), me saamme hänen "armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut meidät vapaiksi" (Room.3:24). "Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. "(Room.8:1).

Raamattu kertoo myös, että koska Jeesus kuoli syyttömänä, kuolema ei voinut pitää häntä vallassaan ja hän nousi kuolleista. "Jumala herätti hänet, päästi hänet kuoleman kidasta. Eihän edes ollut mahdollista, että kuolema olisi voinut pitää häntä vallassaan" (Ap.t.2:24).

Niinpä. Hän elää ja toimii vieläkin. Moni tuntee hänet - he kertovat siitä esimerkiksi täällä. Sinäkin voit tuntea tuon persoonista suurimman. Miksi enää pakenisit?

Ei kommentteja: